Не вярвам в искреността на аргументите за предложението 24 май да

...
Не вярвам в искреността на аргументите за предложението 24 май да
Коментари Харесай

Йотова: Не вярвам в искреността на аргументите 24 май да стане национален празник

Не имам вяра в искреността на причините за предложението 24 май да стане народен празник. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в NOVA.

" Това е венецът на безспорните дати, само че към момента сме единствената страна в Европейски Съюз без културен институт, а го предложих преди време. Не сме във война с ръководството, това е акция против президента ", добави тя. 

По тематиката за измененията в Конституцията Йотова посочи, че в новите оферти вест в действителност няма, с изключение на смяната на националния празник. " Докато ги слушах, си давах сметка, че някъде съм чувала сходни оферти и мнения. Станахме очевидци за опит за исторически компромис 2. Преди 7 години отново от " Правосъдие за всеки`` желаеха конституционни промени, тъй че това е техният план с дребни промени. Тогава исторически компромис беше реализиран още веднъж с поддръжката на Движение за права и свободи. Промяната в Конституцията не е политика, а цяла една философия``, уточни вицепрезидентът.

Тя счита, че да няма служебни кабинети може би това не е неприятно предложение. " Така ще избегнем риска от служебни министри като Кирил Петков и Асен Василев, които в последна сметка с помощта на тези кабинети станаха политици ", сподели Йотова, уточнявайки, че е на смешка. 

Според нея България няма да направи втората интернационална конференция сред държавните управления на България районен съд Македония, с която да стартират договарянията за присъединение към Европейски Съюз. " Още не сме видели текста за промени в Конституцията. Първо би трябвало да забележим по какъв начин ще бъдат защитавани правата на българите и по какъв начин ще се съблюдават двата протокола в основата на Договора за добросъседство. България постоянно ще отбрани българските жители. Още в понеделник приготвям писмо, което ще изпратя до Съвета на Европа за това по какъв начин се злоупотребява с македонските деца за съмнителни политически цели. Те пристигнаха да рисуват за мир с българските деца. Не съм сюрпризирана от това държание ", съобщи тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР